Gouden Griffel

Welkom op de pagina over de Gouden Griffel

De Gouden Griffel is een prestigieuze literaire prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Deze bekroning wordt beschouwd als een van de meest eervolle onderscheidingen binnen de Nederlandse jeugdliteratuur. De prijs wordt toegekend door de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) en wordt sinds 1971 uitgereikt.

Gouden Griffel 2023

In 2023 werd de Gouden Griffel toegekend aan een buitengewoon boek dat uitblinkt in originaliteit, verhaalvertelling en literaire kwaliteit. De winnaar van de Gouden Griffel 2023 was Misjka.

Gouden Griffel Winnaars

Door de jaren heen hebben vele gerenommeerde auteurs en illustratoren de Gouden Griffel in ontvangst mogen nemen voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de jeugdliteratuur. Enkele van de bekende winnaars van de Gouden Griffel zijn onder andere Annie M.G. Schmidt, Jan Terlouw, Toon Tellegen, en Bart Moeyaert.

Bekroonde Kinderboeken en de Gouden Griffel

Winnaars van de Gouden Griffel behoren tot de crème de la crème van de Nederlandstalige kinderliteratuur. Hun boeken worden geprezen om hun verbeeldingskracht, diepgang en vermogen om jonge lezers te raken en te inspireren. Deze bekroonde kinderboeken vinden een plekje in de harten van zowel kinderen als volwassenen en dragen bij aan het plezier en de magie van het lezen.

De Gouden Griffel vakantie

De Gouden Griffel is niet alleen een beloning voor de auteurs en illustratoren, maar ook een uitnodiging voor lezers van alle leeftijden om zich te verdiepen in de betoverende werelden die deze bekroonde kinderboeken bieden. Of het nu tijdens de vakantie is of op een rustige avond thuis, een boek bekroond met de Gouden Griffel kan een fantastisch avontuur zijn voor het hele gezin.

Boeken met Gouden Griffel

Wil je ook genieten van de prachtige verhalen die bekroond zijn met de Gouden Griffel? Bezoek dan je lokale boekhandel of bibliotheek en ontdek een schat aan literaire meesterwerken die geschikt zijn voor jong en oud. Laat je meeslepen door de verbeeldingskracht van deze bijzondere boeken en beleef magische momenten tussen de pagina’s.

De Gouden Griffel is niet alleen een symbool van literaire excellentie, maar ook een viering van verbeeldingskracht, creativiteit en de kracht van het geschreven woord. Laat je betoveren door de wereld van de Gouden Griffel en ontdek de wonderen die verborgen liggen tussen de bladzijden van bekroonde kinderboeken.