Nu verkrijgbaar!

Er was eens een meisje dat Julie heette. Ze was zo gek op honden dat ze elke avond voor het slapengaan een mandje uitkoos. De ene keer was het een bedje van een chihuahua om de hoek, de andere keer van een sint-bernard even verderop. Welk mandje het ook was, Julie sprong erin en rolde zich naast het beestje op. En dan viel ze dolgelukkig in slaap. Maar daar waren niet alle baasjes blij mee. En de vader en moeder van Julie ook niet. Wat nu? Julie zelf aan de lijn doen of Julie een eigen hondje geven? Een knotsgek en soms ontroerend boek vol korte hoofdstukken over een eigenwijs meisje dat de wereld op zijn kop zet. Een ode aan dierenvriendschap en de eindeloze fantasie van elk kind. Vanaf 7 jaar.

NIEUWS

''Julie zet aan tot lezen''
Prachtrecensie op indeboekenkast.com
Lees meer op: Julie en haar hondjes – In de Boekenkast

Magische lancering van
Julie en haar hondjes!
(De Limburger 24-2-24)

 
 

Jippiejajee! Clavis bekroont Lorena tot auteur van de maand!

 

In het Kinderboekenweek magazine van stichting CPNB!

Hoera! Het Iets gaat
naar Zuid-Korea!

Luister hier naar de uitzending Spitstijd van Radio Noordholland die aandacht besteedde aan de lancering van Het Iets. Voor wie het gemist heeft: Het begint na 10 minuten. KLIK HIER VOOR DE UITZENDING

Uitzending 14 december, Radio NH: een nieuw interview over kinderen en rouw op Radio Noord-Holland, start na 42 minuten.
Indirecte aanleiding Het Iets (8+) dat onlangs verscheen… Uitzending terugluisteren – NH Radio

Reviews

Julie en haar hondjes

Julie en haar hondjes is het eerste deel in een nieuwe reeks voor jonge lezers vanaf ongeveer zeven jaar. In dit verhaal maken we kennis met Julie en haar ouders. Julie is niet alleen gek op hondjes, het heeft er alle schijn van dat ze zelf ook graag een hondje zou willen zijn. Haar ouders vinden het een beetje moeilijk om met haar om te gaan. Julie zorgt dan ook voor de nodige problemen, maar misschien ligt de oplossing wel heel erg voor de hand….

Het verhaal is onderverdeeld in hele korte hoofdstukken, zodat jonge lezers in hun eigen tempo het verhaal kunnen lezen. Al is het maar elke dag slechts één hoofdstuk. Julie is een eigenzinnig meisje en het boek staat dan ook vol met gekke en fantasierijke situaties. Daarnaast wordt het geheel opgevrolijkt door de vrolijke illustraties van Deborah Dehaerne. Jammer alleen dat er hierbij niet voor kleur is gekozen.

Julie en haar hondjes zal kinderen zeker aanspreken en aanmoedigen om meer en vaker een boek op te pakken. Fijn boek voor zowel jongens als meisjes.

★★★★
Bron:
Julie en haar hondjes – In de Boekenkast

 

 

De wens van Ice Cream Boy

‘Een fantasievol avontuur waarin dromen werkelijkheid worden.’

Uit: De wens van Ice Cream Boy (pluizuit.be)

‘Heel mooi is hoe Lorena Veldhuizen met taal speelt: “Eigenlijk bestaat het leven uit allemaal wagonnetjes en perronnetjes.”’

‘Vooral door huidige gebeurtenissen die aangestipt worden is het aan te bevelen om dit boek samen met een volwassene te lezen of als voorleesboek in een klas. Er zijn genoeg aanknopingspunten om met elkaar over te praten.’

Uit: De wens van Ice Cream Boy (Bazarow.com)

‘Dit verhaal is een ode aan de fantasie, die evenwel akelig dicht bij de werkelijkheid komt.’

Uit: De wens van Ice Cream Boy (leestafel.info)

 

Het hondje van de buren

‘Lorena Veldhuijzen speelt met taal, lees die naam van de moeder maar een hardop. Zo wordt er ook gekoekeld, en krijgen mensen een tjellensj.’

‘De wauw is in de now.’

‘Zomerkamp leek verpakt in een plastic leuklaagje dat je er zo af kon krabben. Dan was hij liever in een wereld die helemaal niet bestond, het www waar hij doorheen kon surfen, waar hij kon zijn wie hij maar wilde.’
‘Kinderen stinken niet, kinderen ruiken naar kinderen en dat moeten we vooral zo houden.’

Een fijn boek vol flauwekul, zonder al die problemen die je vaak tegenkomt, ook in kinderboeken. Heerlijk!
En ook niet al te dik, prima behapbaar dus!

Uit: Het hondje van de buren (leestafel.info)

In dit verhaal zul je meerdere levenslessen vinden, onbewust en bewust.

Een hilarisch avontuur voor jong en oud. Ook een aanrader om gezamenlijk te lezen!

Uit: Het hondje van de buren (Bazarow.com) 

Het buitengewone leven van Benjamin Socks

”Een jeugdroman over jezelf zijn. Het boek is in vrolijke en creatieve stijl geschreven.”
Bron: NBD
‘Een grappig verhaal over hebzucht. Pure hebzucht. En over vriendschap uit onverwachte hoek. Humoristisch en voorzien van leuke tekeningetjes.’

Uit: Het buitengewone leven van Benjamin Socks (leestafel.info)

Het buitengewone leven van Benjamin Socks is een dun, vlot geschreven boek voorzien van humoristische zwart-wit illustraties en een overzichtelijke bladspiegel. De vele illustraties geven je als lezer een goed beeld van het verhaal. Lorena Veldhuijzen heeft fantasie en werkelijkheid zo met elkaar verweven in het verhaal dat het realistisch aanvoelt. Wees jezelf, dat is de boodschap die ze mee wil geven aan de hand van dit verhaal. Maak eigen keuzes en kies waar jij je goed bij voelt.

Een buitengewoon grappig fantasie verhaal over zijn wie je echt bent. Voor alle lezers vanaf 8 jaar.

Uit: Het buitengewone leven van Benjamin Socks (kinderboekenjournaal.nl)                                                                                                             

De winnaar van het grote geluk

”Een jeugdroman over jezelf zijn. Het boek is in vrolijke en creatieve stijl geschreven.”
Bron: NBD Biblion

“In dit boek is er een positieve draai gegeven aan dit onderwerp, het kinderlijke perspectief waarbij genieten van het leven centraal staat, maakt het minder zwaar. De zwart-wit illustraties zijn vrolijk, bevatten humor en vullen het verhaal goed aan. Het verhaal leest vlot weg en bevat naast de illustraties ook de nodige humor. Bron: Kinderboekenjournaal Een lach op je gezicht gegarandeerd, voor lezers vanaf 10 jaar.”

Uit: De winnaar van het grote geluk (Kinderboekenjournaal.nl)

“De winnaar van het grote geluk is een liefdevol verhaal over een bijzondere band tussen een vader en zijn zoon. Ondanks dat ze het niet makkelijk hebben (gehad), proberen ze elke dag het positieve, oftewel de gelukjes, te zien. Een inspirerend verhaal!” 

Uit: De winnaar van het grote geluk (chicklit.nl)

“Eigenlijk een klein boek met een groot verhaal. Een klein boek, omdat het eigenlijk maar 87 bladzijde heeft, dus dat is niet heel veel. Maar de boodschap die in het boek vindt ik echt prachtig en heel groots namelijk over het belang van je zelf zijn en wat het nou eigenlijk betekent om gelukkig te zijn en dat geluk zit eigenlijk in heel veel kleine alledaagse dingen en dat bij elkaar samen één groot geluk vormen, en dan ben je vaak zoals in dat boek genoemd wordt, de winnaar van het grote geluk.”

Uit: De winnaar van het grote geluk (deboekenparade afl. 35)

Het iets

“Klein, indringend en filosofisch getint verhaal, ongeveer 35 tekstbladzijden in vrij kleine letter gedrukt, dat vooral als voorleesverhaal tot zijn recht komt. Diverse paginagrote potloodtekeningen in zwart-wit sluiten goed aan bij de sfeer. Het boek kan prima als uitgangspunt dienen bij een gesprek over verdriet, gemis en rouwverwerking. Een gevoelig en gelaagd verhaal, gegoten in een fantasievol frame.”

Bron: NBD Biblion

“Een lief verhaal over een zwaar onderwerp met een mooi einde. En dat voor een vriendelijke prijs.
“Het schreeuwde niet en het schuurde het niet. Het was er gewoon. En Frederick vond het goed.” Voor kinderen vanaf groep 5.”

Ik las het begin voor: Voorgelezen stukje 

Uit: Onderwijsenzo

 

 

 

Plastic Fantastic

“Spannend, Grappig, Leerzaam.”

“Mooi uit deze tijd, mooi vormgegeven.”

Bron: Lezers

 

Avonturen van Glas

“In Avonturen van Glas neemt schrijfster Lorena Veldhuijzen je mee naar een wereld die je niet voor mogelijk had gehouden. Dit boek prikkelt je fantasie en laat je geloven in de kracht van dromen en ideeën. De verbeeldingskracht van het boek is groots en van elke pagina spat de taalpret. Lorena Veldhuijzen laat in haar debuut zien dat ze een geheel eigen stijl heeft en daarmee zet ze zichzelf op de kaart als kinderboekenschrijfster. En natuurlijk alle lof voor het feit dat ze ervoor gekozen heeft ( voor het eerst in Nederland en Europa !) om haar boek in twee lettertypes uit te geven. Dankzij het lettertype van Christian Boer, is dit geweldige boek daarom ook leesbaar voor dyslectische kinderen.”

Bron: een lezer

“Wat een prachtig verhaal!! Het eerste boek waardoor mijn 12-jarige dochter eindelijk inziet dat lezen wel degelijk leuk kan zijn. Het is een meeslepend verhaal van over Kaspar die in zijn lievelingsboek terecht komt.”

Bron: een lezer