[:nl]Home Intro[:]

‘Schrijven betekent, jezelf lezen.’
Max Frisch

 

Lorena Veldhuijzen studeerde journalistiek en werkte als copywriter. Totdat ze negen jaar geleden het roer omgooide. Van de een op de andere dag besloot ze te gaan voor haar passie, het schrijven van jeugdboeken. Avonturen van Glas is haar eerste jeugdboek dat Cirrus books heeft uitgegeven. Het Grote Sinterklaasverhaal is het eerste korte verhaal van de schrijfster dat Cirrus books onder het label Happy boeks uitgaf. Het uitbrengen van Avonturen van Glas, als Het Grote Sinterklaasverhaal, stimuleerde haar, haar dromen na te jagen en jong en oud te stimuleren hun eigen talent aan te gaan. Het ondernemersproject Verhalen met een hart op een basisschool waarbij elk kind zijn eigen talent in een echt bedrijf mocht stoppen en ontwikkelen, ademt van A tot Z uit waar Lorena voor staat.

Wereldwijd
De Engelse organisatie Start-Bee die wereldwijd kinderen, leraren en ouders van diverse schrijfkits voorziet om ondere andere het schrijven met de pen te stimuleren en te verbeteren, heeft Avonturen van Glas geadopteerd voor haar -Dyslexie-handwritingkit dat wereldwijd zal worden verspreid.
Momenteel werkt Lorena aan een bijzondere boekenreeks die mogelijk in 2016 verschijnt, geeft ze interactieve schrijfworkshops aan kinderen en verzorgt ze een ‘magische’ training voor leraren om het lezen en schrijven in het onderwijs te stimuleren. Deze training zal binnenkort ook internationaal worden aangeboden. Daarnaast werkt de schrijfster mee aan een inspirerend online internationaal entrepeneursplan voor kinderen van het basisonderwijs.
Lorena werd geboren op 17 april 1972 en groeide op in het Gelderse dorp Millingen aan de Rijn. Al geruime tijd woont ze in West-Friesland.